zondag 1 februari 2015

iPad cover idee (eenvoudige tutorial)

Graag wou ik een originele cover voor mijn iPad, eentje die bij me past. Dus ben ik wat overschotjes gaan nemen (Paris van Drops) en een haaknaald nr 5. 
Dit is het resultaat :Ik gebruikte de ondertussen populaire V-stitch en werkte afwisselend met 2 kleuren.Ik begon met 53 lussen te haken en daarna 50 stokjes te haken. 
Om geen onnodige naden te vormen, sloot ik de rij met een halfvaste. Daarna haak je telkens 2 stokjes in de opening tussen 2 stokjes van de vorige rij, waarbij je telkens een stokje overslaat. Zo bekom je de V-vorm. Ook Amber van Ambers creaties toont hier een stap-voor-stap-foto-tutorial op haar blog. Of dit engelstalig youtube-filmpje kan je ook helpen.
Om de onderkant te sluiten haakte ik de voor- en achterkant aaneen met een rij vasten.
Het kan soms simpel zijn, niet? ;-)
 De sluiting werd gewoon een lus van 16 lossen en een gehaakte bloem, al hakend gevormd door kortere en langere lossen lussen vast te zetten in een magische cirkel en daarna die wat te verbergen door wat halfvasten er bovenop te haken.Dit formaat is geschikt voor een iPad air 2. Het meet 18,5 cm in de breedte en 25 cm in de hoogte. Maar door de eenvoud van de steek en het ontwerp is de maat gemakkelijk aan te passen. Je schuift het werk best eens rond je tablet als je enkele rijen V-steek gehaakt hebt.
Patricia x
                      Volg mij op Pinterest

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten